Adventure world












Julafton

Denna julen har varit underbar! Tror inte jag har varit såhär glad såhär länge någon gång och då skojar jag inte! Australien, eller Perth är underbart :)

Började med att jag stack till The deen i torsdags och festade med massa kompisar. Hade en undebar kväll som alltid :) Sen sov jag över i stan och på morgonen gick vi upp tidigt för att köra till stranden. Var ju julafton och ville kunna säga till alla där hemma att jag låg på stranden i 35 graders värme och sola mig på julafton! Så vi var där i några timmar sen fick jag skjuts hem :) Väl hemma hade jag ca 2 timme på mig att göra mig i ordning sen kom några andra kompisar och hämtade upp mig för att sedan sticka till Left Bank som är en stor pub och väldigt populär den 24e december! Var väldigt trött hela kvällen men var ändå skoj :) Massa folk och jätte varmt. Ca 40 grader kanske? Puh, onödigt med smink för det rinner av! Hahaha. Efter Left bank stack vi hem till några kompisar, käkade pizza och badade i deras pool :)

Idag har det varit julafton. Ätit hela dagen, jätte god mat som Karen hade gjort! Fick en massa paketer med, bland annat svensk mat! Mmh :) Att fira jul här var inte så annorlunda. Men i Sverige har man mer strikt. Typ kl 3 ska man kolla kalle anka, 6 kommer tomten, 8 äter vi julgröt och bla bla. Här öppnade vi ett paket i taget, sen väntade vi ett tag sen öppna vi ett nytt. Vi hade inget speciellt tv program att kolla, eller dansa runt julgranen men det gjorde inget :) Förlåt alla där hemma men har inte alls längtat hem för jag trivs så bra här! Och det är väl bra?

Nu ska jag sova. Imorogn klockan 7 kommer Sam och hämtar upp mig sne ska vi åka Down South och stanna där till måndag morgon :) Kommer bli nice! Om jag fattat det rätt ska vi sitta på en båt och ta det lugnt hela dagen :) Lär vara en massa andra båtar där med och förmodligen massa ungdomar! Hörs på måndag :) Pussss


The deen


Julaftonsfirande på stranden med pelikaner och M.....


Left bank


Jul jul strålande jul

Jaha lille julafton redan! Galet vad tiden går, och jag har ingen julkänsla i kroppen längre. Känns mer som att det bara ska bli kul att få uppleva en Australiensk jul och deras traditioner! Så ikväll ska jag till The deen (en nattklubb), sova i stan sen åka till stranden imorgon bitti och fira jul! Sen på kvällen ska jag till Fremantle med Carina till någon nattklubb :) Alltså ser min jul liite anorlunda iår. Öppna julklappar och äter middag gör vi den 25e :)  

Ha det så bra i kalla Sverige!


Egobilder



Mitt hår har blivit långt och fluffigt och se hur brun jag har blivit!

Tänkte att det kunde vara kul för alla där hemma i Sverige att få se mig :)

The hippiclub!

Oh herregud vilken kille jag träffa igår! Den snyggaste jag sett på läääänge.. Och det visste han nog om, vilken player! Haha.

Nog om honom , hade jättejättejätte kul :) Stack till the mustang och sen vidare till Hippiclub. Har inte varit där innan men gillade stället. Skit bra musik! Och vilka människor här är i australien! Träffade massa nytt folk, jätte trevliga! Visst, finns vissa skumma. Som den franska killen som sa att jag skulle säga till när jag ville ha en fransk kyss. Eller killen som la sig ner på golvet när han skulle dansa med mig? Haha. Var iaf en jätte bra kväll :)


Hårdträning!

Nu har jag kommit hem från ett hårt pass på gymmet! Körde allt möjligt och var helt slut. Efteråt hoppa jag i i poolen och bara njöt ett tag :) Så härligt!

Nu är det snart jul, och hur ska vädret bli? Den 24, då jag ska fira jul med kompisar (som också firar sin jul den 24e) ska vi ha 36 grader och lite monligt. Sen den 25e då det är jul för alla australienare ska vi få 38 grader och monligt! Hoppas det inte blir för varmt bara. Ni kan ju skicka hit lite snö från Sverige, tack :)

Nu väntar jag på att Carina ska ringa, se om det blir utgång till the mustang ikväll! Puss&kram

Förresten, är det inte underbart när det kommer en flock kakaduor flygandes över en?
Jag älskar det! Finns både vita och svarta här, super fina!


Ikea i Perth

Idag åkte jag till underbara ikea! Har väntat och längtat länge på att göra det. Det första jag gjorde när jag kom dit var att leta upp restaurangen och köpte 2 köttbullemackor. Det har nog aldrig smakat så gott! Haha. Tyckte dock det var dåligt att man inte fick samma nyttiga bröd som de visade på köttbullemacka bilden. Istället fick man rostebröd med lite frön i, inte alls lika gott som brödet såg ut att va på bilden! Men ädnå underbart med köttbullar och rödbetssallad :) Efter mackorna tog jag ett varv i affären. Köpte en roller (till kläder), 4 vaniljljus som påminner mig om mitt rum hemma i sverige och en liten handduk. Sen köpte jag även massa SVENSK MAT! Den avdelningen var underbar, haha. Som man uppskattar lite svenska saker när man är på andra sidan jordklotet (i ett år?). Köpte knäckebröd, kaviar, glögg och marabou! Sitter och knaprar på knäckebrödet just nu med ost och paprika på. Så gott! Föresten så såg ikea ut exakt som i sverige, gult och blått. Och alla sakerna inne i affären var desamma så det påminde verkligen om Sverige :) Sakerna hade även de svenska namnen!
När jag stod och valde vilka ljus jag skulle köpa hörde jag  2 stycken prata, på Svenska! Så jag frågade dom om dom var från sverige (dum fråga kanske). Och ja det var dom ju! Från Ängelholm till och med, hur konstigt är inte det? Var skönt att få prata lite Svenska igen:) Men alltid så svårt att ställa om från engelska till svenska! haha. Som när jag och Robin var ute på en nattklubb efter u2 konserten. Jag stod och pratade svenska med Robin, sen skulle jag fråga Kevin, som är från Irland, om vi skulle gå och jag säger:

-Ska vi gå?

Kevin-   What?

Jag- SKA VI GÅ?

Kevin- ??

Jag- OJ, hahaha

Kevin- ???

Robin skrattade ju inte lite åt mig :p Pinsamt...



Mina fina ljus jag köpte idag och snäckor jag plockade på stranden igår. Plus mina julkort jag fått :) Eller bara 2 av dom, har faktiskt fått 4! Tack så jätte mycket♥  Blir jätte glad varje gång jag får ett nytt:)


U2 konserten

Var ju på u2 konsert i lördags och gud vad kul det var! 53 000 människor på världens dyraste konsert. Ja ni kan ju tänka er hur det var! Cool upplevelse:) Efter konserten stack vi till carnegies som är en nattklubb. För att komma in där var man tvungen att visa sitt pass, sen ställa sig framför en kamera, sen kollade dom upp så att passet inte var falskt (tror jag). Gud vad omständigt! Hade iaf jätte kul där inne med :) Perfekt kväll som slutade 6 på morgonen! Sen kom jag hem 8 för att sedan göra iordning mig för stranden med Gaelle Carina och Bruno :)


l





u2 !


u2 konsert!!

Sitter barnvakt åt Lachlan idag men han sover nu så ska börja göra i ordning mig för u2 konserten ikväll! Kommer bli så kul. Ska dit med Robin, en svensk kille :) Jay z ska först spela sen kommer u2 upp på scen! Det kommer komma ca 50 000 och kollar, galet? Undra om jag kommer få tag i en taxi hem inatt.. Och på söndag har jag fått en gratis biljett till konserten så ska dit då med! Haha gillar Australien :) Det ända jag inte gillar är att man inte kan ha shorts på sig när man ska ut på nattklubbar på lördagar. Hur dumt är inte det? Jag vill inte ha klänning idag! Vill ha shorts. Så har ingen aning om vad jag ska ha på mig!


Hoppas ni får en bra dag för det ska jag ha! :) Tagga mannar! Som klippankillarna skulle säga ;)


Body Combat

Ikväll var jag på min första Body Combat lektion och fler ska det bli! I början var det jätte svårt, allt gick så snabbt och alla verkade redan kunna allt, troligen eftersom de varit där tidigare. Men efter ett tag kom man in i det och slog och sparkade allt vad man kunde! Haha, måste ha sett väldigt kul ut för jag har verkligen noll koordination eller balans. Skrattade mig igenom hela träningspasset men gud vad man svettades! Riktig roligt och bra träning :)

Efter combaten hoppade jag i poolen och simmade i 20 minuter, sen efter det satte jag mig i bubbelpoolen och njöt^^. Nu är min kropp trött och ska sova! Godnatt ♥


Crazy night

Nu är jag arg... Andra gången internet stänger ner sig så allt jag skrivit försvinner. GRR! Och jag tänker inte skriva om allt igen så gör det kortfattat.

Skulle ha en crazy night igår på nattklubben The Deen med Gaelle, Carina och de andra för jag hade klagat att jag tyckte jag var för lugn och tråkig och bla bla så nu bestämde vi oss för att det skulle gå vilt till :D Jag och Carina hade en tävling, den som blev bjuden på flest drinkar under kvällen vann! Träffade Carinas killkompisar där inne på The deen och snacka om att de var generösa! Inte som i Sverige direkt. Tillsammans blev vi bjudna på 18 drinkar av dem! Haha, och nej jag vann inte ;) Gud jag hade varit helt borta då och det var jag faktiskt inte. Allt var helt lagom och perfekt! Och ja, natten sluta crazy! Haha, hade jätte kul:)

Tisdag = The mustang!

På tisdagar inne på The mustang är det salsa kväll, som ni säkert redan vet eftersom jag pratat om det en gång innan;) Har precis kommit hem från det och sitter i min säng nu och känner mig tvingar att lägga upp ett inlägg innan jag somnar! Stack dit ikväll med Gaelle, Carina och Bruno :) Här kommer lite bilder från kvällen.
 

Natti♥

Lucia

Allvar, är det redan den tredje advent, och Lucia idag? Jag har ju bara hunnit tända mitt första ljus! Oj vad tiden går snabbt. Och jag har redan varit i Australien i över 2 månader!

Idag var jag ju med Lachlan i lekgruppen. Fick massa god mat och sedan var det dags för julklappar åt alla ca 20 barn. Jag förväntade mig att de skulle få lite godis eller något i den stilen men nej. Värsta stora paketen hade dem slagit in! Lachlan fick en Toy Story trehjuling, hur coolt är inte det? Tycker det är kul att de bryr sig så mycket.

Träffade sedan Gaelle i parken. Hon åker hem till Switzerland om mindre än 1 månad nu, buuhu :( Men hon var jätte glad idag för hon hade fått ett paket från sina föräldrar med vin, choklad och en nalle som joddlade! Så nu vet ni vad jag förväntar mig av er där hemma ;)

Ikväll hade jag sedan möte med en tjej på gymmet som skulle se hur "hälsosam" jag är. Var jätte kul att få veta alla resultat, sporrar en att vilja träna! Men jag var ju redan expert- elite enligt testen, haha! Har ju inte tränat på länge, kan det va shoppingen som gör min vältränad? Tror nog jag kan bli mycket mer vältränad så nu sätter jag igång :) Ska börja med att fira Lucia ikväll! Kolla julkalendern (den svenska såklart för här har man ingen) och äta lussebullar och pepparkakor! Haha, det är ju bara Lucia en gång om året..


Saknar er alla där hemma

Sverige på nyheterna i Australien, ska man skratta eller gråta?

Kul att när man kollar på nyheterna här i Australien så kommer lilla Stockholm upp där! Känns lite som man är hemma i Sverige nu :) Nu ska jag sova. Ska ta med Lachlan till "lekgruppen" imorgon som jag gör varje måndag :) Ska ha julfest där så blir massa god mat och skoj! Kanske jultomten kommer? Vi får se! Sen på kvällen ska jag träffa en tjej som ska se hur "min kropp mår" och se vad jag behöver träna och sånt! Kommer bli så spännande :D Pusss&godnatt ♥


Barbecue på stranden :)


Fabio och Bruno

Jag och Fabio


Lite lite folk i havet kanske? De flesta gick ju upp när larmet gick, haj i vattnet! 3 helikoptrar cirkulerade sedan runt för att se om de kunde hitta den. Och livräddarna åkte ut i sin båt. Men tror inte man såg den igen, om där nu var en haj. Folket gick sedan i vattnet igen och gud vad skönt det var! Varmt i vattnet så kunde stanna i länge :)


Kings Park

Har varit i Kings park med Gaelle och Bruno idag. De hade avslutning där med skolan så de tog med mig dit :)





Galna Kineser, haha! De hade en tävling i Kings park. Den som var bäst/ roligast vann ett presentkort. Tjejen som vann var helt klart bäst! Haha gud vad vi skrattade! Det är hon på bilden nedan. Hon bara sjög och dansade väldigt roligt ;)



Denna killen gjorde typ en kärleksförklaring till sin flickvän som satt i publiken. Och gissa om hon grät! Det var jätte gulligt. Han läste först en dikt om henne, sen sjöng han en låt på japanska (eller något) för henne och sen gick han fram och gav henne en stor bukett med blommor. Oh vad gulligt det var! Hur många killar gör en sån sak?

Ödet?

De spelade en låt på bion jag var på som jag har hört förr och som jag gillar. Kunde dock inte komma på namnet! Låg och tänkte på det igår kväll och försökte hitta den på google och youtube men det gick inte såklart.. Har haft låten i mitt huvud ett bra tag nu så det var väldigt jobbigt! Gav upp och somande istället. Och vad tror ni hände mig när jag gick till gymmet idag? Jo jag öppnar ytterdörren och går ut, och då hör jag ett ljud- glassbilen. Den kommer körandes på vår väg och gissa vilken låt den spela? Den jag letat efter såklart! Precis när jag når vägkanten möter jag glassbilen, och han stannar. Så jag fråga honom efter namnet på låten! :) Ödet eller vad? Dock fick jag säga "va" typ 3 gånger för jag kunde inte uppfatta vad han sa, och sen gav jag upp.. Fick för mig att han sa typ "Rice I live", haha och vad skulle det betyda? Nu när jag kom hem googlade jag iaf på "ice cream truck" och där hittade jag kända låtar som dom spelar, så nu har jag låten! Wei :) Tycker den är så mysig nu till jul! Och jag tror nog alla har hört den förr, Greensleeves heter den. Och ja, jag borde kanske veta att det är en engelsk folkvisa. :p Sökte på folkvisa men hitta inte den..

På gymmet idag joggade jag iaf i 50 minuter sen tränade jag lår och magen (igen). Den ska ju bli fin nu när sommaren är här! Och gud vad jag har träningsvärk reda, haha. Inte okej!
Efter gymmet gick jag iaf hem till Gaelle. Träffade hennes "familj" för första gången där så det var väldigt trevligt :) Imorgon ska vi nog hitta på något tillsammans! Om det går så ska hon hjälpa mig börja måla mitt rum:)


Hörs imorgon, Pusss&godnatt


Gymkort fixat!

Nu har jag blivit medlem på Belomont Oasis! Skulle gymma idag och det visade sig att det kostade 16 dollar (ca 120 kr)! Tyckte det var lite dyrt.. Så vi började prata om medlemsskap och det lät bra så köpte det! Det skulle egentligen kostat 149 dollar att starta men jag fick det för halva priset :) Snällt va? Sen + en summa i veckan. Så nu får jag använda gymmet, badhuset, spaet hur mycket jag vill + vara med på träningspass som bodyattack, aerobics, spinning, body pump och massa annat! Sen har jag tillgång till personlig tränare 2 gånger (hoppas han är snygg, måste vara en han! Tror ni man kan välja vem man vill ha? Haha skoja bara) och hälsokoll! Kul va? Fick även en del extra gratis saker som jag ska ge till vänner:) Typ gratis träningspass. Kan ju vara roligare om man är två där!

Idag joggade jag iaf i 50 minuter, sen tränade jag mage rygg och armar. Efter det cyklade jag i 20 minuter och sen var jag klar :) Haha kommer ha så ont imorgon! Men träningsvärk är skönt:)

Nu ska jag sova. Har ont i min mage :/ Hoppas den mår bättre imorgon. Puss&godnatt♥

Jag om några månader?

Lussebulle bakning!

Idag har jag och Lachlan gjort lussebullar :) Mmmh vad gott det blev! Glömde så klart att ta bilder på dem när de var färdiga och nu är alla uppätna.. Nej skoja bara! Men jag orkar inte fota dem nu :)


Saffran, så satans dyrt! 0.5 g för typ 40 kr. Också behöver man 1 g till lusebullarna?! Självklart.. Men jag använde bara 0.5 g och dom blev ändå jätte goda :)






Bio med Gaelle:)

Nu har jag kommit hem från bio med Gaelle! Filmen var mycket bättre idag än igår. Såg den senaste filmen av Narnia och GUUUD vad snygg killen i den filmen är! Oh jag tror jag är kär. Haha! Alla som känner mig vet att jag har svagt för "smutsiga, svettiga killar med långt hår", haha! Precis som han var i filmen.. Låter inte det bra? Tror vi hade passat bra ihop! Någon som vet vart jag kan hitta honom? 



Ben Barnes,



Jag och Gaelle :)

Bio & middag

Har precis kommit hem från bio med Eduardo. Såg The last exorcism. Den var helt okej men inte bättre :P Jag satt under min jacka typ under halva filmen, tyckte den var läskig. Och den hade ett väldigt dåligt slut! Så se den inte :P Imorgon ska jag på bio igen, men med Gaelle denna gången :) Kommer nog bli en lite tjejigare film då. Eller Jackass the movie som Gaelle vill se, haha:P Nu ska jag sova! Pusss&godnatt

 
Ska inte se en läskig film på länge nu!

Camping med familjen

Har vart och campat över natten mellan fredagen och lördagen med Toby, Karen, Lachlan, Tom och Tyson. Åkte upp norr för att se på "the pinnacles". Det sägs ha varit träd som blivit täckta av sand. Sedan försvann sanden igen och kvar blev "fossiler" av träden som liknar stenar. Man kan bara hitta dem här i Western Australia och de var faktiskt riktigt coola! Väldigt speciellt att se



Idag åkte vi sedan till en sjö i närheten. Såg vilda Emuer där, en mamma med fem barn! Verkade inte alls vara rädda så kom väldigt nära dem. Kollade även där på några stenar, dock inte lika spännande som de vi såg dagen innan :P Tror Karen och Toby försöker få mig att bli geolog, haha!



Efter det körde vi sedan till ett café för att köpa glass. Toby förlorade ett vad kvällen innan så han fick bjuda oss alla på glass, hehe ;) Vill inte säga vad han egentligen skulle göra men att bjuda oss på glass var ett mildare straff! Haha. Gick ner till en underbar strand efter glassen. Vattnet var så ljust, eller vad säger man? Och stranden var nästan vit. Där var stora högar med sand lite överallt längs vägarna vi körde på och när man såg dem liknade det bergstoppar med snö.




Sedan åkte jag med i Tysons coola jeep för att köra längs med stranden och "off road". Skit kul var det! Hoppade upp och ner i bilen så jag nästan slog huvudet i taket, haha! Sen fick jag testa att köra. Vågade inte gasa för var rädd om hans bil :P Och när Tom testade köra kom där en rätt brant backe med massa lös sand, så vi fastnade där såklart! Haha, var bara att gräva fram hjulen och putta på. Tog oss nog 20 minuter innan vi kunde köra vidare igen men kul var det faktiskt :P Såg även en massa vilda känguru och emuer.






The deen

Gick ut igår med Gaelle och hennes kompisar :) Först gick vi upp till hennes pojkväns lägenhet på förfest. Hennes pojkvän heter Bruno, skrattar lite varje gån jag hör hans namn! Tänker bara på Borat och Bruno filmerna haha! Efter det gick vi vidare till the deen som är en populär nattklubb här :) Fick skjuts hem av deras kompis Eduardo så slapp ta taxi, snällt:)

Nu ska jag packa klart min väska! Ska åka "upp norr" idag och övernatta där till imorgon, kommer bli kul :) Vi hörs väl imorgon antar jag! Puss&kram


Visst är mitt nya linne snyggt?

Pepperkakasbak





u2 konsert i december

Jaha då ska man visst gå på U2 konsert snart! Haha trodde inte det blev av men fick visst veta nu att biljetterna var köpta. Ska dit med en svensk kompis som också är här i Perth nu + några av hans vänner:) Så kul! Kommer vara skönt att få prata lite Svenska! Nu måste jag börja lyssna på deras musik lite mer så jag kan sjunga med i låtarna!

Puss&kram


"Homes and lives under threat"

Här är en stor brand utanför Perth i Karnup, kan känna lukten av rök där ute och de varnar folk på nyheterna. Branden är väldigt nära husen där men på nyheterna på internet läste jag att det är för sent att lämna huset, stackars människor!

Tänkte att det kunde vara lite spännande med nyheter härifrån, om ni vill läsa mer om det kan ni gå in på
http://www.perthnow.com.au/news/western-australia/karnup-golden-bay-secret-harbour-on-bushfire-alert/story-e6frg13u-1225963791880

Tog denna bilden därifrån

Har tagit min första salsalektion

Igår tog jag min första salsalektion och oj vad kul det var:D Dansade runt med alla typer av folk, långa, korta, folk från chile, holland, kina och andra platser i världen. En anabola kille, en väldigt gammal kille, ja alla typer! Efter dansen gick jag och Leon, killen jag var där med, och åt pizza! Tog med pizzan ut till den stora tvskärmen som låg på andra sidan gatan, satt i gräset där och åt vår pizza :) Var väldigt kul att höra på alla hans berättelser om Holland, där han kommer ifrån. Haha! Frågade om det verkligen var som i filmer, med kakorna och tjejerna och japp det var det sa han:P Haha. Tänk att man kan köra längs långa gator fulla med tjejer i fönster, och bara peka på den man vill ha.. Hur sjukt är inte det?


Ser ni den stora skärmen? Satt på gräset där framför :)




Pizza dags!

RSS 2.0