Bilder

Allt ar sa annorlunda har. Det ar bara var, sommaren kommer snart men vi har redan haft varmare an vad vi hade i Sverige denna sommaren. Allt ar jatte torrt och traden ar mer eller mindre svarta av solen. Men har finns sa manga coola saker! Hur coolt ar det inte med alla papegojor som flyger runt overallt? Och stora odlor i tradgarden?

 
Denna blomman lever vilt har



Apelsintrad i tradgarden




En park precis bredvid staden. En fransk kille kom fram till mig och fragade om det var kings park, vilket det inte ar, for han hade hort att det var ett bra stalle att roka pa pa! Haha. Sen foljde han efter mig och pratade pa. Gissa om jag var radd? haha


Central Park



Frukost vid havet med Karen Toby och Lachlan

Dag 2

Dagen efter jag anlant tog Karen med mig till havet dar vi at lunch. Tog en sallad som var ratt konstig. Det var verkligen mycket sallad i den! Haha, och lite notter och nagra tunna skivor paron. Men den var ratt god faktiskt! Var iaf ratt nyttig ;)






Australien!

Jag tror jag har en del att ta igen nu nar jag inte bloggat pa 3 veckor. Har haft jatte daligt internet sa har inte kunnat anvanda sa mycket pa datorn. Men ikvall fungerar det bra sa tankte forsoka borja blogga igen! Imorgon far vi nytt internet sa da kan jag nog borja anvanda mig egna dator och lagga ut fler bilder och skriva mer har:)

Flygresan gick iaf bra och det var sa latt att byta i Bangkok! Forstar inte varfor folk sa till mig "jag skulle aldrig borja med en sa lang resa helt ensam". Ja det var min forsta flygresa och jag gjorde den helt sjalv. Men jag tror jag skulle klarat mig lika bra sjalv som om jag hade haft mamma och pappa med, hehe.


 

Sahar sag Sverige ut nar jag lamnade, allt var alltsa som vanligt!




Flygplatsen i Bangkok.
Nar man kom av flyget i bangkok va det sa harligt! Spannande, forvantansfull och varm! Fick ta av mig ett par leggins eftersom det var sa varmt fast att solen inte ens gatt upp an. Det var en jatte fin flygplats med massa orkideer och andra coola saker



Flyget over Australien.



Karen och Lachlan motte mig vid flygplatsen i Perth. Akte till deras hus som dom hade lanat av nagra kompisar. Hade typ ingen jetlag eftersom jag kom fram till Perth vid 4 och jag hade bara sovit i nagra timmar pa flyget fran Bangkok sa jag somnade tidigt pa kvallen.

Flyger mot Australien imorgon

Imorgon är det dag. Klockan 8 ska vi ta tåget från helsingborg till kastrup. Sen går mitt flyg 14.25!
Hinner inte skriva så mycket ikväll för är jätte trött och har en del kvar att fixa innan jag somnar.

Har varit en massa folk här ikväll och sagt hejdå till mig iaf. Tycker inte om att säga hejdå men det har ändå varit jätte mysigt idag! Dagen kunde knappt blivit bättre. Har träffat många som jag tycker om och när de visar att de bryr sig om en blir man så glad:) Det ska bli så spännande imorgon! Tänk, det är första gången jag ska flyga! Och det är första gången jag är i Australien! Kommer nog bli toppen :)


Nu ska jag försöka sova. Dagen imorgon känns ju lagom overklig och stor. Undra hur mycket sömn jag får i natt?
Sov så gott alla!


Hur du sover


Hittade detta roliga "personlighetstestet" på Aftonbladets hemsida idag. De påstår att sättet man ligger på när man sover visar ens personlighet. Rätt kul! Jag ligger som på bild nummer ett för det mesta, vet inte om jag tycker att texten passar in på mig. Testa själv och se!

Hur sover du? Och vad säger det om din personlighet? (Klick
  Hur sover du? Och vad säger det om din personlighet? (Klicka på bilden för att se den större)

Vilken sovtyp är du?

1. Fosterställning

Fosterställning är den vanligaste sovställningen. Av de 1000 testpersonerna sov hela 41% på det viset, varav mer än dubbelt så många kvinnor som män.

De som kryper upp i fosterställning beskrivs som tuffa på utsidan men känsliga i hjärtat. De kan vara blyga när de först träffa någon, men slappna snabbt av.

2. Som en stock

15% av testpersonerna sov liggandes på sidan med båda armarna ner utefter sidorna.

Dessa personer beskrivs som lättsamma, sociala människor som gillar att vara en del av gruppen. De har lätt att lita på främlingar men kan vara lättlurade.

3. Längtar positionen

13 procent av testpersonerna som på sidan med båda armarna ut framför sig.

Det anses tyda på en öppen karaktär, men som samtidigt kan vara misstänksam eller cynisk. Personer som sover på detta vis är långsamma med att bestämma sig, men när de har fattat ett beslut går det inte att ändra det.

4. Soldatpositionen

Åtta procent av testpersonerna valde att sova liggandes på rygg med båda armarna vis sidorna.

Människor som sover i denna position är i allmänhet lugna och reserverade. De tycker inte om att göra väsen av sig, men ställer höga krav på sig själva och andra.

5. Fritt fall positionen

7% av testpersonerna sov på detta sätt, på mage med händerna runt kudden och huvudet vänt åt sidan.

Dessa personer beskrivs som sällskapliga och fräcka, men med en tendens att vara nerviga och sköra. De gillar inte kritik, eller extrema situationer.

6. Sjöstjärnepositionen

5% sover på detta vis. De ligger gärna på rygg med båda armarna upp runt kudden.

Dessa personer har lätt att få många och goda vänner eftersom de alltid är beredda att lyssna till andra, och erbjuda hjälp när det behövs. De tycker i allmänhet inte om att vara i centrum.


Packar resväskan!


Jepp nu har jag börjat packa resväskan! Jag får ha med mig 20 kg i mitt bagage, rätt lite alltså. Också får jag ha  7 kg i handbagaget vilket är rätt mycket? Jag ska åka med Thai Airways. Har hört en massa bra om dem så hoppas nu de är det med!

Körde min pojkvän till skolan imorse. Visst är jag snäll? Liksom, vilka går upp klockan 7 på morgonen när man kan sova hela förmiddagen, bara för att köra sin kille till skolan? Men fick skylla mig själv. Hade lovat att köra honom om han kom till mig igår kväll så fick ju göra det. Fast kändes lite onödigt när bussen körde bakom oss, haha. 

Nej nu ska jag packa vidare! Eller jag har börjat lägga fram allt jag vill ha med mig. Får förmodligen sova på soffan inatt för allt ligger i min säng, suck.. Haha





Ska ju bli lagom skönt att åka ifrån hösten och vintern här i Sverige och
få komma till en SOLIG och VARM sommar!


Hittade denna coola hemsidan på http://malincarlssoon.blogg.se/.
Där kan nu gå in och se hur lång tid det är kvar tills jag åker!

http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2010&m=oct&d=10&h=14&mi=25&t=Resan-t55b-6f55rjar-1t2t5&yn=Amanda-t55Bengtsson&c=bu&mc=1

Puss&kram
 

Snart jobb

Hejhej!

Om en timme ska jag iväg och jobba på Skogsbrynet så dags att göra iordning sig nu. Jobbar ju där som timvikarie när de behöver mig:) Tycker faktiskt om att jobba där! Barnen är så gulliga. Ska va där en gång till på Torsdag innan jag åker till Australien.

Jag tror jag håller på att bli sjuk idag. Vaknade halv 12?! Väldigt lägligt att bli sjuk nu.. Hade ont i halsen och var hes. Men mår mycket bättre nu så det är skönt! Får hoppas det försvinner.

Kollade på Biggest loser precis. Tycker det är riktigt bra! Det var final och han som vann heter Danny. Han hade gått ner ca 55 % av sin kroppsvikt vilket var typ 200 kg, helt galet! Och vissa klagar över att de har svårt att gå ner 5 kg. Det går om man vill ;) Kolla på bilden nedan. Man kan inte tro att det är samma person! Han blev ju nästan snygg, haha ;)


Kisebebisar



Eskimåpissad snöboll och Bimbo har fått 7+2 kisebebisar:) Haha härligt.. Men är inte kattungar underbara? De är leveransklara lagom till julafton och hur glad hade man inte blivit om man hade fått en liten söt kattunge i julklapp? Jag hade iaf blivit överlycklig! Det är bara att höra av sig om ni är intresserade;)




Såhär ser mitt internationella körkort ut. Undra om jag vågar köra något på vägarna där. Man har ju vänstertrafik i Australien..

Resan bokad!

Ja ni läste rätt, den 10e flyger jag till Australien! Guud vad spännande detta ska bli! Undra hur allt är där nere på andra sidan jorden? Kommer nog bli toppen.

Idag var det tänkt att jag skulle plockat svamp och björnbär men det gick inte som planerat.. Hittade ett ätligt björnbär och ett dött vildsvin?! Det var inte okeej. Ikväll har jag varit på bio i Helsingborg med Frida iaf och det var mycket mer lyckat;) kollade på I rymden finns inga känslor, en jätte bra film! Fast att den är svensk? Hur gick det till! Hehe. Brukar aldrig gilla Svenska filmer.

Idag fick jag även hem ett konstigt brev, hade ingen aning om vad det handla om. Men när jag öppnade det hittade jag 3 värdecheckar från Marabou(y) Kom på att jag hade skrivit in och klagat till dem en dag när jag åt choklad, fick liksom en bit av ett nötskal i munnen. Det var heller inte okej:P Men nu blir det iaf att äta en massa med choklad innan jag reser:D Det är ju inte helt fel;)


 

Mmmmmh Marabou!

RSS 2.0