Kvällsmys i park

Igår gick jag och Anna till en park här i närheten. Jag tog med mig philadelpgiatårta som jag bakat och hon tog med sig sin laptop och jordgubbar (♥) Sen låg vi där och kollade på en tjejfilm! Hur mysigt är inte det? En varm och skön sommarkväll här i Australien :D Haha.
Idag har jag jobbat, sen sluta jag jobba och det är nog allt! Haha. Sitter och planerar lite nu för vet ni vad? Om ni har missat det så kommer en av mina bästa kompisar hit imorgon!! Marie heter hon, och hon kommer hit med sin skol och resekompis Erik. Ska bli SUPERDUPERMEGA KUL att få träffa dom! Var ju snart 5 hela månader sen jag träffade henne :( Och sen efter det, den 13e mars, kommer mamma pappa och min syster Mailda hit!!! Kan det bli bätttre? Gissa om jag är glad just nu! :D Hehe. Kommer ha några underbara veckor framför mig :)

Skämt dags

"I fredags när jag var på bolaget och betalade skatt så kom jag ut och fick se en snut stå och skriva parkeringsböter. Jag sa åt honom att vara schysst och riva lappen., jag var ju bara inne i 7 minuter. Men han skrev vidare. Då sa jag åt honom att ha lite medkänsla, men han lappade ändå. Så jag kallade honom skitstövel, då skrev han ut en till! Jag sa- Va fan gör du? Jävla grisjävel. Då flinade han och började skriva ut en tredje. Har inte ni svin annat att göra... Då kom en till. Vad jag sedan kallade honom går inte att skriva i ord, men efter 10 minuter så satt det en halv telefonkatalog på vindrutan. Då tänkte jag: Va fan, lite kul får man ju ha på en fredag. Sen gick jag bort till min egen bil."

Rätt bra va? :D

Western Australian museum

I lördags var vi ju då ute :) Kom inte dit förens vid halv 12. Stack först till Subiaco hotel, som är en bar. Sen efter det stack vi till the lama bar, rätt tråkigt folk men bra musik så det var skoj :) Firade att Raj fått ett nytt jobb, så grattis till honom!

Sen i söndags stack jag in till stan för att gå och kolla runt lite. Gick till Western Australias museum. Ett jätte bra museum tyckte jag! Massa spännande djur och saker.
Kamel och häst framför
Flodhäst

Lördag

Så duktig man har varit idag! Jag ställde klockan på 8a för att få en tidig frukost så jag hann smälta maten lite innan jag skulle träna :) Sen gick jag ner till Belmont Oasis och körde ett 45 minuters pass spinning. Efter det gick jag direkt för att köra Body balance. Gissa om jag var trött efteråt!
Så jag stack hem, åt lunch och sen tog jag på mig bikinin och stack ner till poolen :) Härligt! Nu sitter jag i sängen och väntar på att Raj ska hämta mig och Anna sen ska vi ut och festa! Puss&kram

Fredag

Efter ikea idag gick vi och kollade lite i stan. Hittade jätte fagra hattar som vi var tvungna att testa! Haha. Vad tyx?
Hade ju passat jätte bra tex en helt vanlig dag i Östra Ljungby!

Ikea!

Hejsan!
Nu har jag varit på ikea halva dagen! Imorse jobbade jag, sen stack jag dit med Svenska Anna :) Hon ville köpa knäckebröd och jag följde med för att göra sällskap och äta köttbullar till lunch! Haha, vet ni hur gott det är och hur mycket man saknar svensk mat när man är borta ett tag? Karen gör jätte god mat! Typ fin restaurangmat varje dag känns det som, haha. Men man saknar ändå mammas köttbullar och vanlig svensk husmanskost :) Och vet ni vad jag kom på nu när jag kom hem? Att det är fredag och inte lördag idag. Och vad innebär det? Jo att gymmet fortfarande har öppet.. Så jag får väl palla mig dit nu innan middagen! Ser faktiskt inte fram emot det idag :P Det är tråkigt för ja kan inte springa.. Jag gjorde något med det för några veckor sen, sen dess har jag inte kunnat springa. Gör ont när jag belastar det så mycket. Så därför jag började gå på spinning istället! Men nu i veckan testade jag att springa igen och då gick det rätt bra! Men igår gjorde det ont igen, jävla *%"¤#! Men där finns ju annat att göra :)
Kommer upp bilder senare från idag :)

17 februari

Jag är trött idag. Jobbat hela veckan, tränat med.. Körde ett pass bodybalance idag så det var skönt :) Har även hittat en skit stor sindel och ett ännu större spindelnät utanför gymmet. Mysigt! Har tagit bilder på den men orkar inte lägga över dem på datorn nu. Innan bodybalancen idag gymmade jag i 30 minuter, duktigt va? :) Sen gick jag en runda med Anna ikväll. Det är skönast att gå på kvällen här när solen gått ner för då är det behagligt varmt! Haha.

Imorgon ska jag passa Lachlan på morgonen, igentligen har jag fredagar fria annars. Sen ska jag och Anna till ikea :) Så hinner inte träna innan gymmet stänger, men att springa på ikea är väl träning i sig? Haha :) Ska äta så många goda köttbullar! MUMS! Det är det man längtar efter :) Haha.
Var ute på the Raffles igår med några kompisar. Åt middag där och ägaren som verkar gilla mig (inte gilla gilla, bara som vän :P) bjöd oss på mango och passion fruit daiquiri. Har ni testat det innan? Det var gott! Men tror nog strawberry daiquiri smakar bäst ändå:)
Haha vill ni veta en sak? Lachlan upptäckte sin skugga idag! Lite kul att se på. Han vände och vred på sig, och kollade på den när han gick. Såg gulligt ut :) Haha
Nej nu måste jag sova! Ha det bra för det ska jag! Puss&kram


Bjuder på några bilder, jag har ju varit med om rätt mycket här i Australien så här ser ni lite vad jag sysslat med!
Inspelning av twilight

Blev avmålad av en känd konstnär när jag plockade rosor helt spontant en torsdagskväll
Var med i tv programmet "bonde söker fru", här i australien då!


Sen gick jag ju upp lite i vikt.. :)

Natti natti!

Fett eller muskler?

Som ni vet så är jag medlem på gymmet här i Belmont. Och jag har varit flitig och gått dit typ varenda dag! När jag blev medlem där vägde dom mig, tog olika mått på mig och såg hur bra kondis och sånt jag hade. Nu, 8 veckor efter det, gjorde jag om alla dessa sakerna. Och gissa om jag blev förvånad? Jag har lagt på mig 4 kg... 5 cm på varje lår. Och ja det var väl det jag blev mest chokad över! Nu undrar jag om det är fett eller muskler? Kanske båda? Jag har ätit mycket mer och det gör man ju när man tränar, man behöver ju mer energi och man blir hungrigare. Jag känner iaf mig mycket bättre än innan. Jag orkar så mycket mer på gymmet nu! Men jag vet även att jag äter för mycket skit. Sen förra veckan ändrade jag mina matvanor lite.. Jag äter inte lika mycket, dricker mer vatten, äter gottesaker 1-2 dagar i veckan, ingen läsk och jag planerar måltiderna bättre. Men det är svårt, för här är så mycket skitmat i Australien känns det som. Tex ska jag ut på onsdag med 7 kompisar till den pizzabaren igen, och då kommer jag förmodligen äta pizza? Man borde inte tänka så mycket på vad man äter hela tiden dock... Nyttig mat för kroppen och god mat för själen tror jag på :) Och vad är det för diet som folk börjat gå på, barnmatsdiet? Herregud! Fatta att kroppen behöver energi för att må bra? Annars bryts den bara ner. Ni förstör era kroppar

Fremantle



Idag åkte jag in till fremantle. Hade inget bättre för mig och jag ville ha en vilodag från träningen så tänkte att det kan vara bra att ut och gå! För shiit vad ont jag har i kroppen sen bodypumpen igår! Speciellt framsidan av mina lår och mina biceps. Haha, men det är ju bra att det känns :) Så jag stack iaf till Fremantle och kollade rundor. De har ju den där underbara billiga markanden på Söndagar♥ Köpte såklart billig frukt, massa vindruvor, bananer och några persikor för 5 dollar! Helt perfekt :)



Jag var nere och kollade i hamnen. Det ser inte riktigt ut som i svenska hamnar, inte där jag bor i Sverige iaf. Här i australien har man de flesta båtarna på land. Sen ringer man ett samtal så kommer folk och sätter i dem i havet när man vill ut och köra. Det måste ju vara bra för båtarna, att dom inte är i vattnet hela tiden!



Ser ni den svarta fläken uppe i vänstra hörnet? Den försvinner inte :/ Det är inte skit som sitter utanpå linsen, det är någon längre in gissar jag på. För jag putsar & putsar men den försvinner inte! Och sen dyker den inte upp på alla bilder heller, men på de flesta!



Och nu tycker jag det har gått för långt! Haha, seriöst. Glass som smakar fish & chip? BLÖÖ! Australienarna älskar sin fish & chip men detta är lite kryddat? Jag tycker inte dirktigt om det. Det smakar helt okej men det är så onyttigt och känns rätt äckligt att äta. Menar vanlig fish & chip, har inte smakat glassen och lär nog inte göra det heller :P



Utanför marknaden fanns denna killen. Där är alltid streetperformers och de brukar vara dessamma hela tiden, men det var första gången jag sett han här. Först verkade han liiite skum. Med de kläderna och den stilen liksom! Man undrade vad det var för snubbe. Men sen när han började spela... Han var skiit bra! Jätte rolig att lyssna på! Publiken drogs verkligen med och jag visste inte att säckpipa kunde vara så coolt! Han kallar sig själv badpiper. Och för en gångs skull kom jag ihåg ett namn så jag sökte precis på youtube och det visade sig visst att han varit med i Australian got talent! Ni kan kolla in honom på denna länken:
http://www.youtube.com/watch?v=oO1bGlyHDNU

Jag köpte även en liten söt klänning idag! Vet inte om jag kommer använda den så mycket, hehe. Men den kostade bara 16 dollar (ca 110 kr) så jag var tvungen :) Sen gick alla pengar till röda korset, det var second hand så!


Tappat luktsinnet?

Vill ni veta en sak? Australien luktar inget! Det är jätte tråkigt. Blommor luktar knappt, det luktar inte regn, träd, hav eller något! Antagligen eftersom allt är så torrt här och inte behöver så mycket vatten? Saknar iaf det med lilla Sverige:( När jag kommer hem ska jag lukta på allt! Haha


4 månader i Western Australia igår!

Ja nu har redan 4 månader gått. Jag hinner inte skriva något större inlägg idag för jag är så jäkla trött och jag ska snart ut och festa lite så måste sova ett tag först. Gårdagen "firade" jag med Skånsk äggakaka som jag ääälskar! Sjävklart tränade jag med i gymmet ;) Men det blev inte så hårt, tränade överkroppen och lite ben.  Sen på kvällen kollade jag på twilight som visades på tv! Haha guud vad jag skrattade i början.. Jag har sett den "roliga varianten" av Twilight, ni vet vampyrer suger? Om man sedan kollar på vanliga twilight så stör man sig på massa saker och det är jätte roligt :P Det har dock förstört filmen lite.

Sen tänkte jag "imorgon ska jag gå på ett pass bodypump och sen bodybalance direkt efter". Men vem kunde tro att bodypump var så jobbigt för musklerna? Haha. Så jag gick bara på ett pass imorse. Sen stack jag och Anna för att gå en lång runda i Kings park :) Härligt! Nu ska jag vila så jag orkar med kvällen. Ska förmodligen till the deen :) Ha det så bra!

Kolla vad jag har lärt mig att göra! Haha, söta va? Ibland har man för mycket fritid ;)

Trötter

Bodybalance var jätte härligt! Det var skönt, jobbigt och avslappnande på samma gång. Kommer helt klart gå på det oftare :) Hela kroppen fick jobba och svetten rann faktiskt av mig ett tag! Det var lite som yoga och tycker helt klart man borde testa det :) Där var alla möjliga sorters folk, unga, äldre, killar, tjejer, smala, tjocka! Ingen utvecklingsstörd denna gången som där var på bodycombaten, hehe.

Efter träningen tog jag en dusch och sen satte jag mig framför Grey's Anatomy med min middagen i knäet! Älskar Grey's anatomy, det är ju så bra :) Men nu är jag trött, så in i.. Ska upp tidigt och jobba imorgon så nu ska jag nanna! Pusss&kram 


Bilden är från Austin power fest jag var på för någon vecka sen!

Bodybalance

Nu ska jag snart iväg för ett pass bodybalance. Har inte testat det innan så det ska bli kul. Någon som vet hur det är? Antar att det är lite som yoga, med mycket stretching och sånt. Men gud vad trött jag är idag känner jag nu när jag satt mig ner i soffan! Ska ta det lugnt ikväll och förmodligen planera lite resor som kommer nu i februari och mars med vänner och familj som kommer över :D Ska bli så kul att få träffa dem igen!


Ut i leederville ikväll

Nu ska jag snart iväg och äta middag på en restaurang. Men inte vilken restaurang som helst utan den är känd för att på onsdagar kommer folk dit för att äta pizza för halva priset samtidigt som de är väääldigt uppklädda! Haha hur galet låter inte det? Jag känner inte för att klä upp mig för att äta pizza, seriöst :P Det ska man äta i mjukisbyxor och en sleden tröja! Haha. Jag får väl äta något annat istället ;) Men ska bli kul att se hur det går till! Efter "pizza ätandet" ska vi möta upp Anna och Anton i Leederville och festa med dem eftersom det är Antons sista dag här :) (Han är en kompis till Anna från Sverige)
Och idag var jag så snäll och gjorde en KÄPPHÄST åt Lachlan! Hehe, han gillar den :) Kommer ihåg hur kul jag, min syster och mina kompisar brukade ha med käpphästar så tänkte att han säkert också kommer ha det!
Tror bestämt att han har döpt hästen till "Horse".
Den gillar att lukta på saker :) Haha
Den hoppar mer som en känguru än galopperar!
Men han måste gilla den eftersom den fick följa med Morris och Lachlan till sängen :)

Fått mitt internet tillbaka!

Haha ja det var ju inte många dagar mitt internet var borta. Skönt är väl det :) Jag hade visst råkat klicka på en knapp på datorn som hade stängt av det. Så jag klickade på knappen igen och nu fungerar det! Haha så teknisk jag är!
Idag blev Lachlan 2 år!! Woooho! Det firades med kalas och tårta :) Karen hade gjort en Tomas the train tårta till honom eftersom han är helt galen i tåg! Haha. Snodde en av hennes bilder så ni kan få se hur den såg ut!
Efter kalaset kände jag mig super fet, och eftersom jag varit sjuk har jag inte kunnat träna. Så jag stack ner på ett 60 minuter spinning pass och guuuuud! Tror jag lämnade kvar min kropp i lokalen, haha. Den jag har med mig hem är iaf heldöd, men skönt är det ;)
Jag känner för att börja på någon diet. Eftersom jag alltid känner för mat och kakor vilket börjar bli lite jobbigt! Haha. Någon som har något tips på någon bra diet? Kan ju va kul att testa :)

Buhuuu..

Sa nu fungerar inte min dator igen! Internetet har lagt av och jag kan inte fixa det.. Sa nu kommer jag inte blogga igen pa ett tag sa ni vet! :( byebye


Branden

http://www.perthnow.com.au/news/western-australia/huge-blaze-sparks-evacuations-in-perths-northeast/story-e6frg143-1226001214279

Mot stan

Det blev aldrig att jag la mig vid poolen. Istället åkte jag in till stan för att shoppa lite och bara gå runt. Linnet jag har på mig köpte jag här om dagen för 7 dollar! Vilket kap, alltså endast ca 42 kr!!
Sen la jag mig ner i en park och sov ett tag, haha! Skönt :) Synd bara här finns så många myror överallt..
Såg även att det rök väldigt mycket en bit iväg.. Visade sig vara en stor brand, 35 hus har bränts ner och kanske 60 hus skadade. En kompis till mig, några av hans polare har förlorat sina hus.. Stackare! Och allt tack vare en liten cigarett om jag fattat det rätt!

Lördag i Subiaco

Bilder från igår när jag väntade på att Raj skulle komma och hämta upp oss
Hade en jätte kul kväll ute i Subiaco! Nu är jag sleden och trött. Funderar på att lägga mig vid poolen i Belmont Oasis och sova lite? Hade varit skönt :)

Pardyy!

Nu ska jag ut med lite kompisar och ha det kul!
Trodde jag skulle kunna lägga upp en bild men nej, går visst inte att lägga upp cam bilder. SUCK.
Vi hörs imorgon! :)

Jag mår bättre! Peppar peppar ta i träd

Wei jag mår bättre! Gick till shopping centert idag med Anna, en svensk au pair som bor någon gata ner! Köpte halstabletter där som verkar fungera bra, så skönt! Så imorgon är jag förmodligen pigg och kry så jag kan gå ut på natten :) Vi gick även till poolen idag, såå varmt! Nu är även vattnet i poolen väldigt varmt, så det svalkar inte direkt av en när man hoppar i. Vi hade lunch inne på shopping centert. Åt sushi med världens godaste mixade-bär-smoothie. Den kommer jag lätt dricka igen!
Annars har dagen varit väldigt lugn. Klockan är snart halv 12 så ska sova. Har en upptagen dag framför mig imorgon :) Pusss&godnatt




Sjuk!

Inte min dag idag! Det började med att jag sov super dåligt.. Låg vaken jätte länge för hade så ont i halsen. till sist gick jag upp, gorglade mig i saltvatten (det brukar fungera!) sen tog jag lite kall glass med mig till rummet. Startade datorn och satt där ett tag. Kollade nyheterna om cyklonen, det verkar ha gått "bra". Inte massa folk som dött eller skadats. Bara materiella saker och det går ju alltid och fixa. Synd bara alla bananträden blåst omkull, nu blir bananerna också dyra :(
Idag är det även mammas födelsedag så ett stort GRATTIS till henne! Hade beställt ett blommogram till henne som hon blev jätte glad för! Gillar att överraska folk det är då man blir som gladast, även för små saker. Såg framemot att få prata med henne idag över msn, vi brukar cama och prata där. Men vi har inte gjort det sen min dator blev fixad och såklart hackade hela skitet... Jätte jobbigt! Och sen fungerar inte min skype heller. PERFEKT. Så nu sitter jag här på rummet och är jätte varm, ont i halsen och irriterad! Haha, bäst att jag går och lägger mig kanske? Hoppas jag mår bättre imorgon. Hade ju planerat att gå till Belmont oasis och ligga vid poolen hela dagen men Anna!

Datorn och jag är tillbaka!

Som sagt fick min dator massa virus. Massa maskar och trojaner i den. Så jag gav den lite maskmedel och jagade bort trojanerna så nu är allt bra igen!
Har hunnit med så mycket nu medan jag inte bloggat. Jag var ute i 4 dagar i rad och festat. På 70 tals fest, 20 årsfest, Australian-day fest och fest. Australian day, eller Aussie day som man kallar det är typ som Svenska nationaldagen fast mycket större. Över 100 000 människor samlades längs floden som går genom staden och kollade på den jätte stora fyrverkeri showen de hade ute på floden, super fint!
Just nu ligger jag min säng och mår dåligt, jag håller på att bli sjuk :/ Mina zyx halstabletter som jag tog med från Sverige har tagit slut, buuhu. Skicka hit fler till mig jag behöver dom! Mitt huvud dunkar och halsen gör ont.. Hoppas bara jag blir frisk till helgen så jag kan hitta på en massa roliga saker!
Och juste, när jag var ute på 20 års fest var det dö varmt. Jag hade en tunn klänning på mig och ändå svettades jag bara av att gå runt. Försökte desperat leta upp någon affär där de hade ac igång eller fläktar men det var jätte varmt överallt. Väl inne på nattklubben som vi skulle till stod jag framför en stor fläkt typ hela natten, det var för varmt för att göra något.. Om man dansade rann svetten av en och det är ju inte alltid så mysigt.. Nej usch vad jobbigt det var!
Nu ska jag kolla nyheterna här på datorn. Nu klockan 7 här i Perth ska det liksom dra in en gigantisk cyklon över Queensland. Det kommer bli riktigt illa! Om ni vill följa det kan ni gå in på denna hemsidan:
http://www.news.com.au/breaking-news/floodrelief/north-queensland-braces-for-cyclone-anthony-as-cyclone-yasi-brews-behind-it/story-fn7ik2te-1225998711771

RSS 2.0