Dansa salsa ikväll

Har skypat lite med Isabelle idag :) Var så längesen vi pratade! Hade kunnat sitta där i timmar, haha:) Hatar att det är så segt att skypa med mamma och pappa :/ Fungerar knappt, blir bara arg. Men det verkar gå hur bra som helst att göra det med andra! Ikväll ska jag förmodligen och försöka lära mig dansa salsa :) Haha jag är verkligen sämst på steg och sånt, kommer bli pinsamt men kul :)


Barbecue hos Tyson

Hejhej har ätit barbecue och nu ligger jag i min säng och har ont i magen! Haha. Tycker synd om mamma där hemma som har fått ryggskott, måste göra så fruktansvärt ont! Krya på dig ♥ Hoppas du är på benen snart igen!

Nu ska jag sova, tror jag håller på att bli sjuk :/ Min hals gör ont! Imorgon ska jag gå till affären och köpa saker så vi kan göra pepparkakor :) Pusss&godnatt!


Shopping igen? Måst sluta nu!

Åkte in till stan idag med Tom för att fördriva tiden lite och gå runt i affärer. Kan inte få nog av shoppingen här!


Var runt 40 grader i stan gissar jag på. Snacka om att denna var god! Banan smoothie, kall och underbar!


En komiker/ dansare som uppträdde på gatan.


Efter shoppingen gick vi ner till floden för att kolla lite


Gick in i denna restaurangen nere vid floden och tog ännu en smoothie, hehe. Ja jag älskar dem! Denna gången var det en fruktsalladssmoothie, inte lika god som den förra men ändå väldigt god!






Tom och en staty


Mitt nya linne. Oh vad jag tycker om det! Det sitter jätte fint på. Kostade 80 dollar (560 kr), ja det är mycket pengar för ett linne (tycker jag) men det var värt det! Kommer älska det :) Och kolla mina nya fina galgar. Jag har fått någon konstigt kärlek för galgar. Gillar när de är lite speciella och fina!

Ligger i min säng nu med mitt första adventljus tänt och julmusik i öronen, mysigt :) Köpte fyra ljus idag, måste ju ha några svenska traditioner med mig hit! Och en liten tomte :) Nu ska jag sova, Pusss&godnatt. Ha en underbar första advent med er♥


Har fått mig ett ragg

Gissa vem jag stötte på i morse när James skulle plocka upp mig vid badhuset? Jo drömkillen! Visade sig att han inte alls var snygg som jag trodde han var, suck.. Han kommer väl någon gång!

Hade det iaf jätte bra vid stranden idag :) Enligt James bil var det 38 grader ute! Och det kändes. Ville i havet hela tiden. Och när man väl kom i det ville man upp. Vattnet var varmt men eftersom luften är så varmt känns havet rätt kallt. Och vilka strömmar där var! Stod bara några meter ut i havet, vattnet gick upp till knäna ena sekunden och i nästa hade man vatten upp till axlarna! Kändes lite läskigt. Kommer absolut inte gå längre ut än så så du behöver inte vara rädd där hemma mamma :) Vi åt lunch på ett fint ställe vid havet. De serverade barahamburgare där! Typ 15 olika kanske, hehe. Tog en med ägg och bacon :) eller bajkon som jag råkade skriva en gång! Haha, kunde verkligen inte komma på hur det stavades men att skriva "bajkon" kändes lite fel. ;) Visst är det jobbigt när det händer?

Vi åkte hem rätt tidigt för killarna skulle på galopp. Kände inte för att följa med dem, ville inte gå där i strandkläder och ha sand överallt! + Jag kände mig väldigt osocial för var så trött. Så James körde mig till badhuset i närheten av vårt hus istället :) Hoppade direkt i poolen när jag kom dit. Och en kille som var 13 år fick syn på mig, sen var det kört! Haha. Det var faktiskt inte kul, bara irriterande. Han simmade efter mig och pratade med mig. Han tyckte att jag var lite gammal, men han verkade inte bry sig så mycket, hans kompis var ju trots allt bara 12! Sen gick jag upp ur poolen för att sola och sova ett tag. Och precis när jag höll på att somna kommer han fram och börjar prata med mig. Han frågar efter mitt husnummer så han kan komma och hälsa på mig, haha?  Sen kom han tillbaka efter ett tag och frågade om mitt mobilnummer för hans 12 åriga kompis ville ha det.. Och då förklarade jag för honom att de var för unga för mig. Sen skrek de på mig sådär 4 gånger till efter det! Oh vad irriterad jag var, killar...

Ikväll passade jag och Tom Lachlan medan Karen och Toby umgicks med vänner :) Tom gjorde middag och jag fixa efterrätten! Glass, tårta, fruktsallad, haha. Mina favoriter ;) Sen kollade vi på Narnia. Älskar de filmerna!

Blir ingen festival för mig imorgon, får se vad jag istället kan hitta på. Kanske shoppa? Hehe, Puss&godnatt


Stranden väntar

Nu ska jag snart iväg till stranden med James!


Shopping

HejHej!

Ändrade planer idag. Åkte till ett shoppingcenter i morse, var där till 11 sen åkte vi hem igen. Vid 2 skulle vi egentligen på cricket men Tyson hade jobbat natt och Toby var på jobbet så det blev inget. Åkte istället och handlade mat med Karen! Jag köpte choklad, blåbär, torkad frukt, och massa nötter! Allt utan chokladen hade jag tänkt ha till min gröt på morgonen :) Älskar ju frukost!

Sen fick jag och Tom skjuts ner till stan för att "kvällsshoppa". Alla affärer i staden hade öppet extra länge idag, till 9. Var jätte mysigt, gillar staden när den är mörk. Köpte en del julklappar! En till mig själv tex, haha. Är det okej att göra det? Ge sig själv julklappar. Undra om jag kommer kunna vänta att använda det till jul. Kanske borde slå in det nu, lägga det under granen så jag kanske glömmer bort att jag köpt det till mig!

Vi åt middag på ett sushi ställe, har börjat älska det :)

Dags att sova, pusss


Massor med mat! Soppa, fruktsallad, kyckling, sushi, ris. Allt man kan önska sig! För endasg 11 dollar, tyckte det var ett bra pris. Kanske inte ser så fint och lyxigt ut med gott var det :)


Önskemål om bild

Fick en önskan från min älskade syster som ville att jag skulle lägga upp en bild på mig med huvudet i en krokodils mun så jag får väl lägga upp en! (; Imorgon ska jag med Tom Toby och Tyson (de är brödrar) och kolla cricket! Matchen varar hela dagen. Tror inte jag kommer tycka sporten är så kul, kanske eftersom jag inte kan reglerna än? Men där lär vara mycket folk, en stor match!





hOch Tom berättade för mig att jag förmodligen kommer se folk med meloner på huvudet imorgon! Eftersom det är så varmt sätter de en melon på huvudet så de svalkas ner, om jag fatta rätt? Haha ska bli kul att se


Har hittat min drömprins!

Har jobbat idag som vanligt, 08.30 - 17.30. Nu är det helg för mig igen :) Vi gick till den stora parken idag, sen tvätta jag 3 maskiner och sen gick vi till den lilla parken. Tiden går så fort! När jag slutat jobba gick jag till badhuset och simmade några längder. Och juste, jag såg min drömprins där! Eller han såg iaf väääldigt snygg ut från stället jag såg honom från. Långt mörkt hår, precis som jag vill ha det! Men gud, han håller på med en sport som ärligt talat verkar rätt töntig! Haha, synkroniserad simning eller konstsim. Visst låter det manligt..? Tänker bara på My little pony som man kolla på när man var liten, där hästarna tävlade i det haha! Jaja, kanske inte var drömprinsen ändå, men snygg var han iaf ;) Och det var första gången jag såg konstsim, rätt skoj att se på!


Shoppingcentert igår


Julgran, tomte, renar och allt!


Tom, Tobys bror, och Lachlan, han jag passar om dagarna :)


Karen bjöd på fika inne på Stockholm, vet inte om det var ett Svenskt café men kan ju tro att det var det :P

Dags att sova

Sitter i min säng nu och ska strax lägga mig. Har haft en jätte bra dag ihop med Karen Tom och Lachlan! Åkte till ett shoppingcenter och kollade på massa juldekorationer och saker. Tomten var med där, så nu känns det lite mer som att julen närmar sig! Det är ju bara 31 dagar kvar?! Oj vad det går snabbt. Vi köpte ne plastgran med. Nästan alla har plastgranar här, men vi har det hemma också så är van vid det! Kommer ihåg när vi slutade köpa en riktig gra noch gick över till plast. Jag var kanske 10. Haha fy vad arg och ledsen jag var! Förra året hade vi en riktig och det var mysigt :) Det är ju något visst med en riktig gran. Luktar ju jul då :) 

Jag missade när de klädde granen idag :/ Jag mådde jätte illa, kändes som jag skulle spy. Hade gjort det ett bra tag så gick och vilade mig i 40 minuter. Sen när jag vaknade var den påklädd! Men det gör väl inte så mycket, kan gå ut och klä ett annat träd om jag nu måste :) Haha

Sitter och funderar på hur mycket här är att göra och vad jag ska prioritera! Denna helgen är full, och nästa ska vi åka norr upp med familjen och stanna där under hela helgen :) Så den är med fullbokad. Denna som kommer har jag att välja mellan att festa, gå på trav, galopp, cricket match, stranden, åka till landet, festival, shoppa kläder till allt som händer i helgen (är så trött på de jag har, samma hela tiden ju!). Och jag vill så gärna börja göra i ordning i mitt rum nu när julen närmar sig! Har stökigt här och jag hatar när det är det. Men vi ska måla om väggarna och lägga nytt golv här, sen kommer jag stormtrivas :) Men ja, denna helgen lär ju försvinna, och nästa med. Sen är det bara 2-3 veckor kvar till julafton. Måste börja shoppa julklappar! :) Jag vet iaf att jag ska hinna gå i affärer denna helgen och gå på cricketmatchen! Festivalen kostar 150 dollar så är rätt dyrt, och jag har ont om pengar just nu. Ska ju kanske testa på skydiving med Tom! Haha, tror inte jag vågar dock! Vågar ju inte ens åka fritt fall på nöjesfält så.. Ska åka in till stan och se om där är fler biljetter till festivalen iaf :)

Har bilder från idag men inte på datorn, orkar inte gå upp och hämta kameran så lägger in dem en annan dag!
Så ni får se lite fler bilder från igår :) T ex från när jag och Gaelle vann över killarna på biljard.. twice ;) Haha




Juste, jag testade iced coffee idag för första gången! Men det var inget för mig, det smakade kallt kaffe, haha konstigt! Det var helt okej men kommer nog inte köpa det fler gånger. Det är inget vi brukar dricka i Sverige, antar att det är en vanesak. Och jag började nästan gråta i shoppingcentert idag när jag gick och kollade på alla julsaker och de spelade julmusik! Ja jag vet det låter dumt, men jag saknade min familj och alla där hemma! Under julen handlar ju allt om familjen och de man tycker om! Men jag skulle aldrig vilja byta plats även om jag saknar alla där hemma, har det jätte bra här. Jag bor hos en jätte bra familj, kunde inte haft ett bättre jobb, träffat massa bra kompisar som tar med mig ut på en massa roliga saker hela tiden, det är varmt, havet och stranden är nära och affärerna har precis allt! Och om jag vill ha kötbullar, lingon eller pepparkakor är det bara att åka ner till ikea och känna sig som hemma;) Måste dit någon dag snart! Nu ska jag sova. Ha det så bra i Sverige eller var ni nu är och läser min blogg :) Godnatt ♥ Pusss


Salsa kväll

Kvällen var riktigt rolig! Fick träffa Gialles vänner som kommer från alla världens hörn- Holland, Brasilien, Switzerland! Har för mig att det var något mer land men kan inte komma på det just nu. Också var det jag från Sverige och Tom från Australien, vilken blandning! Staden var jätte fin nattid. Massa julpynt överallt, ljus, klubbar, folk, musik! Och stället vi var inne på var coolt. Massa folk i alla åldrar som först gick igenom steg med några lärare i grupper, sen dansade dom. Testade att dansa lite, var väldigt kul men svårt! Jag har typ noll taktkänsla och är klumpig så.. Spelade biljard 2 gånger :) Jag och Gialle mot Tom och Leon. Gissa vilka som vann båda gångerna? Höhö! Stackars killar :)





Julen närmar sig

Igår kom Tobys bror Tom hit. Han bor igentligen i Adelaide men ska bo här med oss i 2 veckor :) Han är i samma ålder som mig så det är kul! Så idag gick vi till parken, den stora fina Flinta parken. Och nu i eftermiddags gick vi till shoppingcentert tillsammans med Gialle och killen hon tar han om :) Hon bjöd med oss till en salsaklubb ikväll så ska förmodligen dit! Träffa hennes kompisar och lära mig dansa salsa :) Haha kommer bli intressant!

Och självklart var jag tvungen att ha en chokladkalender nu till jul! Och eftersom jag inte har min mamma här som köper en till mig så köpte jag en själv iår, måste ju ha en! Såg Lachlans och blev lite avundsjuk, hehe. Så köpte en idag :)



Nu ska jag duscha och göra i ordning mig inför salsa kvällen! Pusss

Bara jag som har svårt att ljuga?

Tänkte på det, är det något ni saknar på min blogg? Något speciellt ni vill att jag ska skriva om, något ni undrar över? Något jag ska berätta mer om? Något ni vill att jag ska testa? Vad som helst! Bara skriv isf :)

Måste berätta om hur dålig jag är på att ljuga! Jag ljuger nästan aldrig, dels för jag hatar när andra människor gör det + att jag är så dålig på det! Haha.Träffade en kille när jag var på stan förra veckan som kom fram till mig och ville att jag skulle skänka pengar till världsnaturfonden eller något sånt. Och jag sa till honom att jag inte kunde det eftersom jag inte har så mycket pengar, för jag pluggar. Och då frågade killen mig om jag pluggar i universitet och jag säger ja. Tror ni inte han frågar mig vilken skola jag går på? Guud vad pinsamt! Kom inte på ett enda namn som skulle kunna låta som en trovärdig skola här i Australien! Haha! Ville bara försvinna. Det var nog sista gången jag ljög iaf. Eller sista gången jag försökte ljuga kanske man ska säga! Haha


Godnatt ♥


Fler bilder från galoppen igår och festandet på natten!

Killen och hästen som vann det största loppen under dagen! Prissumman var ju på 700 000 dollar, alltså ca 4,2 miljoner kr! En snygg avstigning bjöd han på med;) Racet visades på tv runt i australien så det var rätt stort!



En kille som hade sin svensexa! Frågade efter min lapp som man har på trosan eller behån. Som ni ser så hade han samlat på sig en del! Och nej, jag gav inte honom min. :P

Efter galoppen åkte jag hem, åt middag med familjen jag bor hos + Tobys bror och hans familj. Sen tog jag taxin vidare till Rosies ställe! Sen bar det av till en pub. Pubarna är mycket roligare här än i Sverige. Mycket snyggare och mer ös! ;)






Får bjuda på denna så ni ser att jag verkligen var med! Haha





Stilen var typ Kinesisk, Japansk (?) inne på puben vi först var på. Jätte coolt med alla paraply de hade i taket!

På natten följde jag sedan med hem och sov hos en av tjejerna. Hon ville inte låta mig ta taxin hem själv så hon tvinga typ med mig, haha! De bryr sig verkligen, känns bra :) Och typ så fort drinken är slut kommer det 5 och frågar om man vill ha en ny, hur ofta gör en snål svensk det? Haha! Hade kul igår:)   


Lördag igen!





Dagen har sett ut såhär. Massa folk på galoppen. Var ett stort race och vinnaren i ett av racen vann 700 000 dollar. Vann dock inget idag, buhu. Men kom in gratis för en kille hade 2 biljetter så han gav mig en, så tjänade 35 dollar :) Sen sa han "ha en bra dag" och sen försvann han! Haha, var väldigt snällt av honom.  Nu ska jag duscha och fixa mig inför kvällen! Hejdå

Fredagsmys

Simmade i morse, var väldigt skönt. Älskar att man kan simma ute där, då blir man både brun och tränad! Hann bara 28 längder sen skulle vi hem. Orkade inte gå hem därifrån, tar ca 1 timme. Och idag var det runt 40 grader så skulle dött om jag gick där trött efter träningen med en tung väska! Annars hade jag gärna stannat kvar ett tag till. :) När jag kom hem solade jag ett tag i trädgården, sen duschade jag och gick bort till shoppingcentert som ligger 15 minuter härifrån om man går. Helt perfekt! Köpte en massa, omega 3 tabletter, tandkräm, silver shampoo och balsam, dubbelhäftande tejp till min klänning imorgon, hoppas nu det fungerar! Lösögonfransar, tuggummi och annat sånt livsviktigt :) haha. Jag köpte 10 meter tejp för ca 40 kr. I sverige brukade jag köpa hollywood tejp och det kostar ca 90 kr för 36 remsor tror jag det är. Och en remsa är kanske 10 cm. Helt galet! Så nu köpte jag en tejprulle i en fotoaffär istället, hoppas det fungerar lika bra!!

Efter jag varit och shoppat tog jag med mig bikinin och följde med Karen och Toby till deras vänners hus. Badade i deras pool där och sedan åt vi barbecue :) Väldigt gott och skönt! Glass till efterrätt med, mmh! Om jag bott här skulle jag lätt haft en pool, hur underbart som helst när det är 40 grader ute! Och även på kvällen när det är 30, hur kan det va så varmt?! Är ju bara vår här.


Såg detta utanför shopping centert och tyckte det var hemskt! Urgulliga valpar i små burar. Det var 40 grader ute, hoppas de hade de svalt i burarna iaf! Fast det tvivlar jag nästan på. Stod ju i solen hela dagen. Burarna var kanske 1½ meter långa som ni kan se och i varje fanns det ca 4 valpar. Stackars små hundar. Ville ta med alla hem!


Tror inte jag hinner skriva så mycket imorgon men då ska jag först till shopping centert och fixa så jag kan smsa & ringa billigare. Sen ska jag iväg på galopp och kanske träffa Rhyse och Matt där. Efter det ska jag sedan ut med Rosie och Hannah in till stan och festa :) Hoppas nu allt blir som planerat!

Juste jag gjorde bort mig här om dagen. Var i parken med Lachlan så var där några äldre barn. Så hittade jag en nyckelpiga (som heter ladybird på engelska), så jag tog upp den och sa till killarna "Look a ladypig!"... Gud vad jag kände mig dum! Och deras blickar sa typ "ehhhhh?". Haha!

Nu är det dags att sova, skriver mer så fort jag har tid :) Pusss & godnatt♥ Eller, ha en bra fortsatt fredag i Sverige!


Citronpaj och simning

Hejsvejs!

Oh vad detta är jobbigt. Kommer inte bli ett långt inlägg för BÅDA mina lampor är nu sönder på mitt rum så kan inte se var jag klickar. Tur att jag är rätt bra kompis med tangentbordet ;) Kunde ju trots allt skriva hela alfabetet på mindre än 5 sekunder innan! Haha. Är det något bra?

Idag passade jag på att göra en citronpaj när Lachlan låg och sov. Första gången jag testade det, inte så svårt men tog i för mycket citron så den blev rätt stark, men helt okej ändå. Fast jag gillar ju all mat..:P

Ikväll stack jag iväg för att bada. Har inte varit på detta stället innan men det tar bara 10 minuter att gå dit så det är perfekt! Det var en rätt stor anläggning och man kunde hitta på en massa kul där. Typ spela volleyboll, basket, beach volley, aerobics, bodypump och massa annat! Tror jag ska dit och testa något nytt :) Tror aerobics hade varit något för mig. Simmade 30 x 50 iaf, sen tyckte jag det räckte, haha! Ska ju trots allt förmodligen simma imorgon bitti igen, Lachlan har ju simskola då :)

Nu ska jag ta och sova så jag orkar fler längder imorgon! Ska kanske träffa Gialle med då, au pairen från switzerland! :)
Pusss




Den kanske inte ser så snygg eller händelserik ut men ni borde testa att göra den! Lätt var det iaf, trots att ja gjorde några fel som vi inte ska prata om, haha. 

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0,5 dl råsocker
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • rivet skal av en citron
  • saft från en pressad citron
  • florsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Mixa alla ingredienserna till degen
  3. Smörj en pajform, tryck ut degen och förgrädda i 15 minuter
  4. Vispa ägg och socker till fyllningen luftigt
  5. Blanda ner mjöl, citronskal och citronsaft
  6. Häll i fyllningen och grädda i ytterligare 10 minuter
  7. Avsluta med att pudra på florsocker

Väderprognos

Fixade en väderprognos över Perth här på min blogg. Tyckte det var lite kul att ha så alla kan se hur varmt och skönt jag har det! Men den stämmer inte så bra, det kan bli 37 grader idag, inte 33. Aja, nu ska jag och Lachlan bygga koja :)

Pusss&kram

Thai mat

Då har man testat Thai mat med! Ja jag vet att jag är lite efter som inte redan har gjort det, men jag gillar faktiskt mammas mat i Sverige :) Tror jag föredrar en mysig middag hemma framför teven än på restaurang. Men har absolut inget emot att gå ut på restaurang! Sitter här framför teven nu och kollar batman, har inte sett den förr så är väl lite efter med det med, hehe. Middagen var iaf suverän! Sam kom ochhämtade upp mig, väldigt snällt av honom. Föresten så är Sam en vän till Toby och Karen, familjen jag bor hos, och han känner sig nog mer eller mindre tvingad till att roa mig! Haha. Har inget emot det, han är trevlig så :)

Vi åt middag ikvällpå en thai restaurang i Fremantle. Till förrätt åt vi någon kyckling i kokosmjölk plus lite andra saker, samt kycklingspett vid sidan om. Var riktigt gott! Sen till middag åt jag jätte räkor med bambu, chilli och massa annat gott. Jag bad om att inte få det starkt men det var rätt kryddat :P Ni vet när det är så starkt att det känns som att näsan börjar rinna? Haha, inte kul.

Efter middagen gick vi en runda i Fremantle. Gick förbi ett spelhus, typ som spelhuset på Liseberg. Massa roliga saker! Inte lika stort dock. Men hur kommer det sig att killar är så bra på allt?! Fick spö på allt vi spelade. Eller är det bara jag som är sämst på allt? Haha, bra fråga. Nu ska jag kolla klart på filmen.

Pusss&godnatt

Juste, jag glömde kameran ikväll. Suck... Lägger in en bild från google istället så det blir lite roligt ;)


Middag ute

Ikväll ska Sam ta med mig på middag till ett ställe i Fremantle. Han påstod att det skulle vara stans bästa Thai ställe så får se :) Tror aldrig jag har smakat thai mat, i Sverige brukade jag inte gå ut och äta på restaurang så ofta. Skriver mer ikväll!

Puss&kram


Vad skulle ni gjort om ni hittat en väska full med smycken?

Skrev ett inlägg igår om att jag hade upptäckt en sak som jag skulle kolla upp idag. Visade sig vara en väska full med smycken och några laddare + lite andra saker! Undra var den kommer ifrån? Någon som stulit den och slängt den där jag hitta den? Någon tjej som varit sten packad och gjort sig av med den? Vem skulle annars lämna sin väska med smycken där? Hmm konstigt. Vad ska jag göra med den tycker ni?




Jag får inte rätt på färgerna på bilderna! Någon som vet vad felet är? Jätte jobbigt äre.


Min mobil rånar mig!

Använder min mobil här i Australien och eftersom jag har träffat lite folk här nu plingar den ibland. Använder vodafone, betalar 200 kr och då kan jag skicka 15 sms, inte ens ringa. 15 sms?!?! Ett sms kostar alltså mig 15 spänn! Värsta rånet. Kan man få tag på dyrare? Måste hitta något bättre alternativ.

Har inte så många roliga bilder på datorn eftersom jag fick ta bort allt från den, suck.. Så tar och lägger in lite gamla bilder på mig och min underbara Malin! :) Blir glad när jag ser bilderna och det kan jag behöva nu efter att jag blivit rånad. Malin är i Canada just nu, ni kan läsa mer om hennes äventyr där på http://malincarlssoon.blogg.se/ :) Följer själv hennes blogg varje dag!
 











Promenad

Sitter framför teven nu och kollar Scrubs. Bara jag som inte gillar det programmet? Det har varit varmt och skönt idag, drygt 30 grader. Gick till parken tidigt idag innan det blev för varmt, sen har jag och Lachlan målat julkort i skuggan, renar, tomtar, tomtenissar och julkulor:) Vilken röra det blir efter att en 2 åring har lekt med vattenfärg! Haha

Ikväll tog jag ut Molly på en rätt lång promenad som jag brukar göra. Upptäckte en sak som jag måste utforska imorgon! Ska bli spännande, skriver mer om det då ;) Igår när vi var ute och gick såg jag en rovfågel som tog en liten svart fågel. Den satt på marken med den i klorna och antagligen var det den svarta fågelns partner som ständigt flög ner och försökte attackera rovfågeln så den skulle släppa taget. Oh vad jag tyckte synd om de små fåglarna! Försökte skrämma rovfågeln men den flög bara iväg med fågeln i klorna och satte sig i ett träd. :/  



Hittade detta utomhusgymmet vid floden. Får nog gå dit och pumpa någon dag ;) haha


Gifta mig? No thanks!

Jag brukar alltid drömma när jag sover, tycker det är rätt roligt för ibland är drömmarna så konstiga. Hade en rolig inatt, eller den var rolig när jag tänker på den men den var rätt hemsk att drömma. Jag skulle gifta mig men jag ville verkligen inte det! Kanske eftersom jag absolut inte ville gifta mig med den killen. Jag storbölade och försökte förklara för alla att jag inte ville det när de kom med sina bröllopsgåvor. Av Simon fick jag kryddor som han tagit hemifrån. Han hällde lite i en skål. Sen kom Ulrika och la några tacochips i skålen. Så jag kunde göra en tacopaj! Haha, väldigt generöst. Tror inte ens att jag fick de halvfulla kryddburkarna! Snälla, om ni hade tänkt ge mig det som bröllopsgåva skit i det. Gråter nog mindre utan någon present av er isåfall;) Haha

Jag har kommit på att jag äter alldeles för mycket här. Blir nog lätt så när man är hemma hela dagarna. Men seriöst, äggkakan jag gjorde igår kan inte ha varit för 4 personer. Jag åt ju hela helt själv utan några problem? Inte okej! :P Måste komma på något att göra som får tankarna på annat än mat.

                                                


Jahap då har man testat att krocka med bilen med

Ja hur lyckas man? Skulle köra till "lekgruppen" med Lachlan imorse. Tredje gången jag kör här, men det är bara korta sträckor. Tänkte inte på bilen som stod kasst packerad bredvid, finns så mycket annat att tänka på när man kör på "fel sida av vägen", så PANG sa det. Sidospegeln slog i den andra bilens sidospegel. Lyckat.. Blev som tur var bara ett märke på Karens bil, och den andra klarade sig utan några skador. Men ooh vad klumpig jag är! Så irriterande. Borde inte få ha körkort, vem gav mig det?




Söndag

Åt frukost nere på stranden i morse. Oh vad gott det var! Fruktsallad, kanske inte så mycket till frukost men älskar det! Det var väldigt blåsigt och rätt molnings hela dagen, men väldigt skönt ändå! Skulle vara runt 30 grader idag och det var det nog när solen var framme.










Lördag

Klockan 12 igår kom två av Karens kompisar hit och en annan tjej för att "sälja" en maskin man har i köket. Vi satt där ute kring bordet medan tjejen demostrerade genom att laga mat till oss. Gissa om jag gillade det? Haha. Hon gjorde en massa olika saker, bullar, dip "glass", pasta gryta,  "vaniljkräm" som var otroligt god! Satt där ute och drack champang och hade trevligt. En jätte bra idé av Karen, sånt borde man göra oftare!



Stack till Sams ställe vid 6. Tog sedan taxi med hans vänner in till en pub i stan som heter The Garden. Sedan drog vi vidare till en nattklubb. Dom hade ett tema där, "kändisar som suttit inne", haha jätte bra! Lindsay Lohan var populär ;)
På natten tog vi sedan taxi hem till Sams ställe. Han bor nära havet och eftersom jag hade tänkt sticka dit dagen efter kunde jag ju lika bra stanna där.


Lördag = Fest!

Nu ska jag strax ut med Sam och hans kompisar:) Ska sen sova hos Sam så jag kan gå ner till stranden imorgon bitti! Har inte tid att skriva mer. 

Hörs imorgon, pusss&kram

Ser det inte lite konstigt ut? Liksom, imorgon ska vi ha 30 grader!



Jul i Perth


Fattar inte vad som händer med mina bilder men dom blir helt missfärgade? Jätte störigt.


Shopping

Tog bussen till stan idag för att shoppa! Lite spännande var det. Och rätt svårt för stod ingenstans var man var och hade ingen aning om vart jag skulle hoppa av, men det blev jätte bra :) Märkte alla juldekorationer de hade börjat sätta upp. Har dom redan börjat med det i Sverige? känns så tidigt och långt ifrån med julen. Jag köpte iaf en massa roliga saker idag! Gillar nog min bikini som jag köpte mest :) Och gud, man vill ju ha allt inne i surfbutikerna! Ge mig!!



Bikinin köpte jag inne på quicksilver för 560 kr och glasögonen för 300 kr.
Mina ögon känns solbrända så det var på tiden att jag köpte ett par!



En t-shirt och ett linne som är typ som magtröjor, tyckte om de jätte mycket så var tvungen att köpa dom! Får se om jag vågar visa mig i dom, haha.

Köpte även en snygg svart klänning för endast 200 kr, vilket kap! Den är snäv och har en snygg urringning och en volang uppe vid brösten. Kanske har den på mig imorgon när jag ska ut :)


Rottnes island

Här om dagen upptäckte man hajar som åt av en död val ute vid Rottnes Island, en ö som ligger inte alls långt härifrån och som vi ska besöka en dag. Där ska vara helt underbart har jag hört! Lite som ven, inga bilar på ön. Tycker det är lite kul att när jag läste aftonbladet idag så står det om händelsen där. Hur stor nyhet kan det vara? Händer tydligen inte mer intressanta saker i världen.

http://media.watoday.com.au/wa-news/raw-vision-sharks-feed-off-rottnest-2034489.html



http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article8106748.ab




Rottnes Island

Nu börjar helgen för mig!

Hmm och vad har hänt idag? Tog med Lachlan till parken, stannade i 2 timmar. Hade bestämt träff med Gialle som jag träffat där för några dagar sen :) En jätte trevlig tjej! Sen tog jag en kvällspromenad med Molly. Har testat att gå ut med både barnvagnen och Molly men det var rätt svårt, hehe. Molly drar åt alla håll och speciellt efter andra små chips hundar! Dom som är små och ser goda ut att äta upp. Haha

Nu börjar strax Beauty and the geek. Och detta avsnittet kommer bli så bra för killarna ska få en makeover!
Imorgon ska jag ta bussen in till stan och shoppa :) Ska gå in i alla surfbutiker jag ser! Haha. Har hittat en bikini som är jätte snygg, ska nog testa den denna gången och se om den är snygg på också:)



 

Hittade dessa roliga kapsylöppnarna förra gången jag var i stan och shoppa. Haha! Ska jag köpa med några hem till Sverige ?:)


Pimpade tamponger

Kan inte ha så mycket fantasi eftersom jag har tänkt skriva ett inlägg om tampongerna de har här i Australien. Haha! Men tycker det är lite roligt att dom är så tjejiga och roliga. Gör en lite gladare när man har PMS kanske!

Eller vad tror ni? 


Har jobbat idag. Började tidigare och fick sluta tidigare med :) Jag är en sån person som tycker det är bättre att börja tidigt på morgonen eftersom man slutar tidigare då och då hinner man hitta på så mycket mer! Så efter jag hade passat Lachlan tog jag med mig Molly ut på en promenad/joggingrunda. Det har regnat sen i middags så var jätte skönt att jogga. Lagom varmt och allt :)

Pusss&godnatt


En vanlig dag

Ligger i min säng nu under täcket med fläkten igång i taket. Laptopen i knäet och musik i öronen! Kan det bli mycket bättre? :) Ska snart sova, börjar tidigare imorgon och är trött. Har varit i parken idag, sen i affären och köpt en ny tandborste. Var på tiden, tandborsten jag tog med mig från Sverige var körd.. Haha

Ikväll har vi varit på middag hos Tyson och Susan, väldigt gott var det. Vi åt min kladdkaka som efterrätt eftersom där blev så mycket över från den igår. Haha, illa! Är där något fel på mina kladdkakor kanske?
I affären idag hade dom pyntat med massa juldekorationer och det kändes bara fel! Det är ju runt 25 grader här varje dag, känns inte alls som att det snart är jul. Men jag gillar sommar som tur är :)

Dags att sova, puss&godnatt!


Nytt jobb?

Fick ett roligt meddelande igår från en kille i Sverige. Handlade om ett jobb som säkert skulle vara så roligt och framför allt galet! Tänker inte berätta vad det var men kan säga- tråkigt man inte är i Sverige nu! Haha

                                                     

 


Oooh min mage


Är sådär härligt supermätt just nu som man ska vara efter man ätit kladdkaka! Haha, gud vad man känner sig fet. Man märker att jag kommer från Sverige. Jag lassa upp hur mycket som helst. Massa grädde, glass, banan, ett stort glas mjölk och två omgångar med kladdkaka! Haha. De andra våga knappt röra den. Tobys pappa testa inte den, hans mamma åt en liten bit och Karen åt normalt. Den som var så god :P

Jag stör mig på att jag inte kan smsa mer, pengarna är slut. Behöver ju svara på smsen jag får! Grr, måste fixa det imorgon. Och imorgon ska det regna lite, kommer vara härligt :)

Ja juste, idag när vi var vid parken träffade jag en 19 årig tjej från Switzerland som också är här och jobbar som Au pair. Hon bor bara några gator bort så hur perfekt är inte det? Ska förmodligen träffa henne på Torsdag igen. :) Nej nu ska jag sova! Ni får ha det så bra ♥


1 månad idag


Jag kom precis på att jag idag har jag redan varit här i en hel månad! Oj vad tiden går snabbt. Måste baka en kladdkaka ikväll så vi kan fira detta:) Jag har det jätte bra och stormtrivs här. Julen kommer nog bli lite jobbig dock, kommer sakna familjen. Julen är liksom den bästa högtiden på året anser jag. Man behöver inte ha några förväntningar som man har på typ nyår och midsommar, utan man vet att den kommer bli bra. Men slår vad om att jag kommer få en jätte rolig jul här med!




Vill ha kladdkaka nu!


Perth zoo, utgång och en jätte bra dag!


Hann inte blogg igår, hade hela dagen fullbokad! Och när jag väl kom hem orkade jag inte så tar igen det idag.

Gårdagen började med att jag följde med Tobys pappa, hans fru och Lachlan till Perths zoo. Inträdet kostade bara 16 dollar! På kolmården i Sverige skulle det kostat nästan 400 kr, typ 45 dollar. Så det var en väldigt stor skillnad. Stället var i alla fall rätt stort. Där fanns massa roliga djur som jag aldrig sett innan, typ noshörningar, koala, "djävul", gepard. Och även tigrar, lejon, giraffer, zebra, hyenor, elefanter och massa annat skoj :) Älskar verkligne att gå på zoo, det är så mysigt.

Efter vi varit där åkte jag för att träffa en tjej, Rosie heter hon. Det var första gången jag träffade henne men hon var verkligen jätte trevlig! En jätte härlig tjej, super snäll. Vi gick vidare till ett ställe som heter Rivervale där vi mötte hennes kompisar. Det är ett ställe som är väldigt populärt här på söndagar, typ en bar. Efter ett tag kom två av killarna jag mötte på Horse racet dagen innan dit. Blev genast väldigt omtyckta när dom köpte in champang till alla! Haha, är det så man skaffar kompisar här kanske? Hade iaf en jätte bra kväll, tack för allt tjejer och killar!










En tävling på rivervale som vi var på igår. Den som var kvar till sist vann 700 kr.
Rosie som jag var med där är tjejen till höger, och en av hennes kompisar är bredvid henne.
Tjejen som vann var hon längst bort. Hon hällde vattnet över sig för att fira segern, haha.




Dricka Rhyse bjöd på igår. Hällde upp en burk med red bull i ett ölglas, sen ner med en shot jägermeistern i glaset. Sen dricka det som en shot. Inget jag varit med om tidigare :P Dricker vi det i Sverige? Haha 


Jag vann!


Dagen har varit jätte bra och väldigt lång. Är jätte trött nu så ska försöka göra min dag kortfattad: 

  • Vaknade sent (såå skönt!)
  • Tog en lång promenad längs floden i Perth
  • Kom till ett horse race
  • Flörtade med vakten så han släppte in mig gratis (tjänade 12 dollar)
  • Kom på att jag hade hel fel kläder på mig för det här. Hade shorts linne och min träningsjacka med mig, nästan alla hade jätte snygga klänningar och höga skor. Kände mig lite speciell :)
  • Pratade med en gubbe som ägde en häst som skulle vara med i ett av racen
  • Han tog med mig dit bara ägarna får gå, gissa om jag var lycklig!
  • Satsade 5 dollar på att hans häst skulle vinna racet och 5 på att den skulle bli placerad.
  • Hans häst kom på 2e plats så vann 23 dollar:)
  • Killarna bredvid mig hade satsat 100 dollar på vinnar hästen så de var lagom glada.
  • Bjöd mig på en öl som jag inte drack upp.
  • Fick iaf nya kompisar :)
  •                                                              
  • Fick gubbens adress och nummer, och träffa hans fru. Gud vad jag gilla dom! Jätte härliga
  • Har fått planer på att resa till deras lantställe och hälsa på. 5 timmar med bil är det dit. Dom har 10 tävlingshästar kossor och 4 000 får! Låter coolt
  • Gick hem, tog ca 1½ timme.
  • Åt middag med några av Tobys familj. Jätte gott var det! Lamm, pannacotta
  • Är jätte trött och ska sova nu!

Godnatt






Ted, han jag umgicks med och hans häst West river Charley


Tjejerna med sina hattar!

 
På bilden kan man se Teds häst på tredjeplats. Jockeyn med gul och blåa färger


Min jätte goda öl... Varför tror alla att tjejer dricker öl här? Jag vill ha cider!


Perth


Underbar pannacotta!


Vad man kan hata datorer!

Min har kraschat, gissar jag pa. Jag fattar ju inte sa mycket av datorer men har insatt att den vagrar starta hur jag an gor! Sa just nu haller den pa att ta bort allt pa datorn, alla bilder och allt annat. Alskar det!

Jag har foresten varit duktig idag och simmat 60 langder, sen gick jag hem fran badhuset vilket tog ca 1 timme :) Var skont, somnade nar jag kom hem dock! hehe


Dags för Beauty and the geek!


Nu börjar snart mitt favorit program här i Australien, beauty and the geek! "Snygga" jätte tröga tjejer som bor och tävlar ihop med smarta jätte nördiga killar. Haha, fattar inte hur det kan vara så roligt! Men bra är det iaf ;)

Vaknade inatt av att jag kände att min näsa rann. Hade näsblod igen. Varför får jag det? Kanske pelar i min näsa för mycket? Haha

c


Vintertid i Sverige


Jag hatar det! Nu när man har vintertid i Sverige innebär det att det är 7 timmars tidsskillnad istället för 6. 7 timmar?!  Det är så tråkigt att när klockan är 12 i Sverige så är klockan 7 på kvällen här.. Och det roliga är att i vissa delar av Australien så ändrar man klockan, men inte i Perth! Grrr. 


                                      

En viktig och stor del av mitt liv, maat!


Älskar frukost, det är nog den bästa måltiden på dagen. Äter nästan alltid gröt med massa frukt.
Såhär såg det ut i morse, äppel, banan och hallon! Mmmm



Gjorde pannkakor åt mig och Lachlan till lunch. Hade bara ett stort stekjärn så istället för att det skulle bli 16 pannkakor som receptet sa blev det 6 stora! Hehe. Jätte gott blev det :)


 

Helt borta

Trodde jag blivit galen! Eller först trodde jag det var något skämt alla höll på med på Facebook för när jag läste det folk skrivit så var det helt hopplöst att förstå. Stora och små bokstäver var blandade och orden satt inte där de skulle. Och det var inte bara hos en person utan överallt! Fick för mig att det var min hjärna där var något allvarligt fel på eftersom alla hade mer eller mindre skit kassa meningar, fattade ingenting. Blev jätte irriterad.. Sen kom jag på att jag hade valt "översätt allt till svenska" på internet tidigare idag för att fatta en installationsgrej! guud vilken lättnad :P Så datorn hade gjort något konstigt och försökt översatt svenska till svenska? "Sminkad" var iaf med i de flesta meningarna. Jätte skumt :P

Idag har vi haft runt 36 grader, lite för varmt? Så jag och Lachlan, killen jag passar, har bara varit inne hela dagen. Har städat, diskat, tvättat och gjort middag åt honom. Gud vilken bra hemma fru jag kommer bli! Haha.

Tog med Molly ut på en promenad. Var kanske runt 27 grader när klockan var 7 på kvällen. Gick förbi ett hus där någon måste ha spelat trumpet. Haha gud vad det lät! Stackars grannar.

Har ingen bra bild som beskriver min dag så lägger upp en från när jag var vid John Forrest nationalpark i helgen. :) Var som ett barn på julafton! Haha




Hmm..

Ligger i min säng och löser korsord, haha! Låter kanske tantigt men det är faktiskt roligt och skönt när man inte har något annat att göra. Funderade med på varför jag hade näsblod imorse när jag vaknade? Brukar aldrig ha det? Kanske för att jag sov dåligt. Det är jätte varmt på mitt rum, ligger utan kläder och täcke på natten, med fläkten igång och fönstert öppet. Ändå hade jag velat stå ute i regn just nu! Sten jobbigt är det. Dags att ta bort påslakanet och sova. 

Pusss&godnatt


Solfaktor!



Vad tycker ni om mitt nya läppsyl?



Gult kanske passar mig bättre? Haha

Köpte dessa nya läppsylen med solfaktor i, fattade inte att dom var färgade. Attans! Haha


Melbourne Cup

En sport som är väldigt stor här i Australien är galopp, och ja det är jätte kul att kolla på! Idag har det varit årets största galopp tävling, Melbourne Cup. Så jag och Karen passade på att satsa pengar på den hästen vi trodde skulle vinna. Hade ingen aning om vilka hästar som var bra eller dåliga sa jag gick efter min jätte bra magkänsla ;)  Satsade 10 dollar, alltså 70 kr på en häst som heter Tokai Trick, Jockeyn var visst från Japan. Och dom kom på 12 plats, haha. Bra magkänsla jag har ja ;) Det var iaf roligt. Måste se en riktig tävling här i Perth snart! Och nästa gång ska jag nog satsa på alla hästarna så jag vinner ;)


                                 


RSS 2.0